W Tonacji Trójki... Maanam

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

W Tonacji Trójki... Maanam

Post autor: JaceK »

Dzisiaj, 17 listopada — świetna audycja, w zasadzie wspomnieniowa o początkach zespołu, początkach Listy, z gościem przy mikrofonie — Korą Jackowską! Czy ktoś z tutejszych bywalców może to nagrywa?
JC

Post autor: JC »

Masz rację. Audycja rewelacyjna. Niestety jestem w pracy, nie nagrywam. Ale te "Granice" brzmią. Maanam to jest pierwsza klasa.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Re: W Tonacji Trójki... Maanam

Post autor: stavanger »

JaceK pisze:Dzisiaj, 17 listopada — świetna audycja, w zasadzie wspomnieniowa o początkach zespołu, początkach Listy, z gościem przy mikrofonie — Korą Jackowską! Czy ktoś z tutejszych bywalców może to nagrywa?
Nagrałem fragment w którym Kora mówi o zakazie grania piosenek Maanamu. Więcej w tym wątku.

W zasadzie ten wątek o cenzurze w LPP3 możnaby spokojnie przenieść do Tematów około listowych, chyba będzie bardziej pasować. 8)
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

hej
mam całą audycję, ale dopiero jutro wrzucę :-)
pozdrawiam
jacek
Awatar użytkownika
jotem3

witam,
oto piątkowa Tonacja:

http://rapidshare.com/files/3919815/11. ... A.zip.html

MAANAM - Kocham Cię kochanie moje (25-lecie Listy Przebojów 1983 - 2006)
MAANAM - Eksplozja (Nocny patrol - Polton 1984)
MAANAM - To tylko tango (Nocny patrol - Polton 1984)
MAANAM - Die Grenze (O! - Promit 1982)
THE POLICE - Every Breath You Take (Synchronicity - A&M 1983)
ROBERT PLANT - Big Log (The Principle Of Moments - Atlantic 1983)
JOURNEY - Seperate Ways (Worlds Apart) (Frontiers - Columbia 1983)
THE MOODY BLUES - Blue World (The Present - Polydor 1983)

pozdrawiam
jacek
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

jotem3 pisze:MAANAM - Kocham Cię kochanie moje (25-lecie Listy Przebojów 1983 - 2006)
Dzieki Jacek.
Co prawda jeden plik nie dziala, ale "na szczescie" to tylko piosenka, ktora wszyscy znaja. Moze cos sie sciagnelo z bledem..
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

Zawsze mi się podobało to "Separate Ways". Pamiętałem to z dzieciństwa (w zerówce - m był jeszcze), z listy właśnie, ale nie pamiętałem, że to się tak nazywa i kto to śpiewa. Dziwne, że to jedyny utwór tej grupy na liście (ale fakt faktem najwięklsze przeboje, typu "Who's Crying Now" nagrali wcześniej).
Nie rozumiem, dlaczego "Granice" tak szybko spadły. Czyżby jeszcze jedna piosenka z typu tych "ładnych, ale trochę nie na listy przebojów", jak mawia pan Marek?
PS. Dlaczego "Die Grenze"? Na liście i w ostatniej "Tonacji" była przecież polska wersja?
Awatar użytkownika
jotem3

hej :-)
nie wiem, ściągnąłem przed chwilą to co wrzuciłem i wszystko mi gra ... Więc nie wiem, czemu "piosenka, którą wszyscy znają" jest ciszą ;-)
więc ... podaję tylko link do brakującej Ci piosenki, abyś miał już komplet tej audycji :-)

http://rapidshare.com/files/3976611/02. ... e.mp3.html

pozdrawiam
jacek
ODPOWIEDZ