Zagadka z 708 notownaia
Zagadka z 708 notownaia
Na chomiku w folderze PROGRAM III/zagadki umieściłem fragment z 708 notowania (z Gdańska), w którym Marek najpierw wspomina a na koniec listy dzieli się ze słuchaczami pewną niespodzianką. Kto pamięta co to było?
Przyznaję, że ta zagadka mogła opierać się jedynie na fenomenalnej pamięci słuchaczy, bądź nagraniu (gdyby ktoś posiadał) z tego notowania. Fakt faktem - była trudna. Niestety nikt nawet nie spróbował odpowiedzieć. W związku z tym umieszczam odpowiedź w odpowiednim folderze na moim chomiku i zadaję zagadkę łatwą dla wszystkich (wiernych) słuchaczy Trójki.
Proszę odpowiedzieć, co zapowiadał sygnał: --3-- PROGRAM III/zagadki ?
Proszę odpowiedzieć, co zapowiadał sygnał: --3-- PROGRAM III/zagadki ?
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Ten sygnał nie dotyczy LP3
W sobotniej, porannej Zapraszamy do Trójki był stały punkt który nazywał sie po prostu Powtórka z Rozrywki (nie mogę sobie przyponieć aby ten kącik miał inną nazwę). I to trwało do 2006 roku? Chyba ...
EDIT: Wrzuciłem sobie na Winamp " w kółko" i próbowałem wymyśleć jaka była zapowiedź do tego sygnału... To była Mini-Powtórka z Rozrywki
EDIT 2: a może jednak jeszcze w 2007 była nadawana ta audycja??? W tej chwili wg ramówki są to Urywki z rozrywki. Nie pamiętam kiedy rano słuchałem Zapraszamy do 3... Nie wiem też co teraz tam nadają, a kiedyś były dwa odcinki przed 8 i przed 9 i chyba byli Rycerze..., felietony Jana Węglowskiego, Budzik ?, i innne Bardzo lubiłem \w tamtym czasie sobotnią poranną zd3. No i przede wszystkim miałem taki rozkład tygodnia że nie mogłem i nie chciałem tego opuszczać...
W sobotniej, porannej Zapraszamy do Trójki był stały punkt który nazywał sie po prostu Powtórka z Rozrywki (nie mogę sobie przyponieć aby ten kącik miał inną nazwę). I to trwało do 2006 roku? Chyba ...
EDIT: Wrzuciłem sobie na Winamp " w kółko" i próbowałem wymyśleć jaka była zapowiedź do tego sygnału... To była Mini-Powtórka z Rozrywki

EDIT 2: a może jednak jeszcze w 2007 była nadawana ta audycja??? W tej chwili wg ramówki są to Urywki z rozrywki. Nie pamiętam kiedy rano słuchałem Zapraszamy do 3... Nie wiem też co teraz tam nadają, a kiedyś były dwa odcinki przed 8 i przed 9 i chyba byli Rycerze..., felietony Jana Węglowskiego, Budzik ?, i innne Bardzo lubiłem \w tamtym czasie sobotnią poranną zd3. No i przede wszystkim miałem taki rozkład tygodnia że nie mogłem i nie chciałem tego opuszczać...

Już od jakiegoś czasu nie mam sposobności słuchania Trójki w godzinach
ranno-przedpołudniowych, więc może wykorzystali ten fragment do zapowiedzi czegoś innego? Generalnie jednak chodziło mi o Powtórkę z Rozrywki i prawidłowej odpowiedzi udielił Yacy!
Zadając tą zagadkę myślałem jednak o czymś innym. Otóż w pierwszych latach istnienia Markomanii, w sobotę przed godziną 11 pojawiał się kącik tejże Powtórki z Rozrywki. Składał się z trzech różnych części. Jedną z nich był owszem monolog Jana Węglowskiego. Niniejszy fragment zapowiadał trzecią, ostatnią część tej PzR, a był to pewien skecz. Jaki?...
ranno-przedpołudniowych, więc może wykorzystali ten fragment do zapowiedzi czegoś innego? Generalnie jednak chodziło mi o Powtórkę z Rozrywki i prawidłowej odpowiedzi udielił Yacy!
Zadając tą zagadkę myślałem jednak o czymś innym. Otóż w pierwszych latach istnienia Markomanii, w sobotę przed godziną 11 pojawiał się kącik tejże Powtórki z Rozrywki. Składał się z trzech różnych części. Jedną z nich był owszem monolog Jana Węglowskiego. Niniejszy fragment zapowiadał trzecią, ostatnią część tej PzR, a był to pewien skecz. Jaki?...
Oh, No! Sorry! Nie zauważyłem wcześniejszego postu.Robinson pisze:Nawet jeśli zgadłem, to abd3mz był szybszy.
Oczywiście! Chodziło mi o skecz Ewy Szumańskiej pt.: "Z pamiętnika młodej lekarki", w którym autorka osobiście zagrała lekarkę a pacjentem był nieodżałowanej pamięci Jan Kaczmarek

Dzięki Robinson za wskazanie (nie mam wątpliwości, że Ty również znałeś odpowiedź). A Ty "młodziaku" abd3mz - skąd to wiedziałeś?
Wynik moich zagadek:
Yacy 1
abd3mz 1
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Dopiero teraz do tego zajrzałem, to oczywiście sobotnia mini powtórka z rozrywki a w niej "Z pamiętnika młodej lekarki" Ewy Szumańskiej i Jana Kaczmarka i "Bardzo serdecznie witam Państwa, bardzo serdecznie" Jana Węglowskiego: http://www.janweglowski.art.pl/postacie ... heniu.html
A co do sygnału to proponuje zapoznać sie z tym kawałkiem: http://www.youtube.com/watch?v=0lvrmPM3E90

A co do sygnału to proponuje zapoznać sie z tym kawałkiem: http://www.youtube.com/watch?v=0lvrmPM3E90

Rzadko słuchałam Powtórki z rozrywki, więc mało znam skeczy. A ten jako jeden z nielicznych utkwił mi w pamięci.
Akurat to można było trafić nawet nie będą starszakiem. Słyszałem to na pewno w ciągu ostatniego 1,5 roku. Bo tylko tyle słucham Trójki
.
PS. No i nareszcie ja coś odgadnąłem, choć Robinson był blisko.

PS. No i nareszcie ja coś odgadnąłem, choć Robinson był blisko.

Przyznam się, nie miałem pojęcia, że jest to fragment z Fleetwood Macstavanger pisze:A co do sygnału to proponuje zapoznać sie z tym kawałkiem: http://www.youtube.com/watch?v=0lvrmPM3E90

No to jutro po 22.00 będziesz miał szansę na powtórkę. Będzie to zagadka dla znawców muzyki a zada ją sam... Marek Niedźwieckiabd3mz pisze:PS. No i nareszcie ja coś odgadnąłem, choć Robinson był blisko.

Trzecia moja zagadka dotyczy pewnego utworu z LP'3. Zdradziłem już wczoraj, że pojawił się w przedziale notowań 100-999. Ale tak naprawdę nie ma to żadnego znaczenia. Liczą się wiadomości lub dobre encyklopedie muzyczne, bo szczegóły każdy może sprawdzić tutaj.
Dlatego...
Zatem - do dzieła! Kto pierwszy, ten lepszy
http://chomikuj.pl/HERMMAN/PROGRAM III/zagadki/--4--
Dlatego...
...myślę, że szanse są bardzo wyrównane.abd3mz pisze:No to ja już odpadam...
Zatem - do dzieła! Kto pierwszy, ten lepszy

http://chomikuj.pl/HERMMAN/PROGRAM III/zagadki/--4--
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.