Moderator: Grycek
No cóż, termin zakończenia to 5 lipca o północy.Yacy napisał(a):Kajman, możesz mimo to podać datę zakończenia topu KC?
Yacy napisał(a):właśnie słucham BEAT

kajman napisał(a):Przyznam się, że zaskakuje mnie brak Islands. Rozumiem, że nie musi być na pierwszym, bo jednak ludzie różnie odbierają muzykę, ale żeby nie łapała się do 10![]()
abd3mz napisał(a):2. Czy jest jakiś utwór po Red godny uwagi? Nie wiem może coś przegapiłem, a nie mam ochoty słuchać jeszcze raz.
TOP 20 KING CRIMSON
01: Starless (płyta: Red)
02: Epitaph (płyta: In the Court of the Crimson King)
03: 21st Century Schizoid Man (płyta: In the Court of the Crimson King)
04: The Court Of The Crimson King (płyta: In the Court of the Crimson King)
05: Islands (płyta: Islands)
06: Lizard (płyta: Lizard)
07: Exiles (płyta: Larks' Tongues In Aspic)
08: Larks Tongues In Aspic II (płyta: Larks' Tongues In Aspic)
09: In The Wake Of Poseidon (płyta: In The Wake Of Poseidon)
10: Red (płyta: Red)
11: The Night Watch (płyta: Starless and Bible Black)
12: Larks Tongues In Aspic I (płyta: Larks' Tongues In Aspic)
13: I Talk To The Wind (płyta: In the Court of the Crimson King)
14: Fracture (płyta: Starless and Bible Black)
15: One Time (płyta: THRAK)
16: Easy Money (płyta: Larks' Tongues In Aspic)
17: Three Of The Perfect Pair (płyta: Three Of The Perfect Pair)
18: Cirkus (płyta: Lizard)
19: The ConstruKction Of Light (płyta: The ConstruKction Of Light)
20: Dinosaur (płyta: THRAK)
Dzięki! kajman nie chce odpowiedzieć to przynajmniej Ty.Miszon napisał(a):No to może jako mała podpowiedź, Top KC robiony w Trójce (minimax lub Nocne Pejzaże:
Słuchałem dosyć dawno, więc się nie wypowiadałem. Teraz stwierdzam, że to jest lepsze niż myślałem (ale raczej nie na moją czołówkę).abd3mz napisał(a):Dzięki! kajman nie chce odpowiedzieć to przynajmniej Ty.Miszon napisał(a):No to może jako mała podpowiedź, Top KC robiony w Trójce (minimax lub Nocne Pejzaże:
Tylko że One time też było na LP3 (wprawdzie tylko w poczekalni, ale jednak).Miszon napisał(a):One time - taka lepsza wersja LP3-owego "Eyes wide open"
kajman napisał(a):Tylko że One time też było na LP3 (wprawdzie tylko w poczekalni, ale jednak).Miszon napisał(a):One time - taka lepsza wersja LP3-owego "Eyes wide open"
Odpowiedź Tomkkowi - można nawet na 1.
kajman napisał(a):Słuchałem dosyć dawno, więc się nie wypowiadałem. Teraz stwierdzam, że to jest lepsze niż myślałem (ale raczej nie na moją czołówkę).abd3mz napisał(a):Dzięki! kajman nie chce odpowiedzieć to przynajmniej Ty.Miszon napisał(a):No to może jako mała podpowiedź, Top KC robiony w Trójce (minimax lub Nocne Pejzaże:
Muzyka Crimsonów po 1981. Kojarzyła mi się bardzo źle (z małymi wyjątkami), a teraz stwierdzam, że to w większości świetna muzyka, a brzmi tak słabo tylko w porównaniu z muzyką z pierwszych 7 płyt.Miszon napisał(a):Ale co jest lepsze, bo nei napisałeś?kajman napisał(a):Słuchałem dosyć dawno, więc się nie wypowiadałem. Teraz stwierdzam, że to jest lepsze niż myślałem (ale raczej nie na moją czołówkę).
Dokładnie tak samo czuję /może jeszcze dorzuciłbym płytę 8, ew. 9-tą/ - gdybym suchał tych płyt nie wiedząc, że to King Crimson to faktycznie mógłbym stwierdzić, że nieźle gają, ale niestety ... Porównanie nie wychodzi na dobre dla tych nowych płyt...kajman napisał(a):Muzyka Crimsonów po 1981. Kojarzyła mi się bardzo źle (z małymi wyjątkami), a teraz stwierdzam, że to w większości świetna muzyka, a brzmi tak słabo tylko w porównaniu z muzyką z pierwszych 7 płyt.
26.11.07 - Robert Fripp potwierdził na swoim internetowym dzienniku plotkę jakoby Gavin Harrison, perkusista Porcupine Tree, wzmocnił szeregi nowego składu King Crimson, który wejdzie do studia na początku 2008 roku. Aktualny skład przedstawia się więc nastepująco: Fripp, Belew, Levin, Mastelotto, Harrison.
18.04.08 - Zespół jest już po pierwszych próbach z Gavinem Harrisonem w składzie (zdjęcia na http://www.dgmlive.com/diaries.htm?entry=9993 oraz http://www.dgmlive.com/diaries.htm?arti ... entry=9991). Cytując fragment dziennika Frippa: graliśmy przez 5 godzin robiąc tym samym duży postęp. Zespół z miejsca znalazł wspólny język.
Jeśli mam być skrupulatny to można głosować tylko na albumy studyjne.Yacy napisał(a):9 Earthbound
Powrót do Nasze własne... topy, plebiscyty, rankingi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość