Nasi kandydaci do zestawu

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Re: Nasi kandydaci do zestawu

Post autor: Grycek »

kajman pisze:Czy nie można tego robić w normalnej kolejności?
Jestem za !
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

A Song For A Son - The Smashing Pumpkins
Jakość 192-kbps - piosenka jest dostępna tylko z oficjalnej strony zespołu

A Song For A Son - The Smashing Pumpkins (06:02)
[muzyka: Billy Corgan, słowa: Billy Corgan]
Rocket Science, 2010
Ostatnio zmieniony czw maja 13, 2010 4:37 pm przez stavanger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

A jednak dałem radę... 1 utwór i niech tak zostanie, póki co.

Nothing Else Matters - Audiofeels

Dobry kolor fontów?

Tu można obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=unBe16ZKL9I

Skoro mogła Ania Dąbrowska i Ewelina Flinta z jednej strony,
a Banana Boat z drugiej, to czemu nie Oni. Muzycy znani z...
I to "z" nie ma nic do rzeczy. Bez odcinania kuponów - wystarczy posłuchać.
Genialna aranżacja, ale na płycie są lepsze.
Ten utwór się singlował w X 2009, więc to w pewnym sensie wynalazek jest.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Widzę że zrobiła nam się tutaj druga Nasza Lista raczej bez korzyści dla tej pierwszej :( , chociaż na początku pomysł mi się podobał to teraz robię się coraz bardziej sceptyczny.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Warto się nad tym zastanowić. Artur, Twój sceptycyzm można "przekuć" na to, aby LP3 była coraz lepsza.
Jeśli to było do mnie - to mój ruch był przemyślany.
Co to znaczy "muzyka ze znakiem jakości"? Co to znaczy "Trójkowa muzyka"?
Chyba trzeba się kierować wyobraźnią: Czy np. potencjalnie w porannej czy popołudniowej audycji
dany utwor mógłby być nadawany? I to jest jedno z kryteriów.

Mógłbym przytoczyć przykład zespołu, który pojawił się na LP3 (umieszczenie w zestawie to już był zawrót
głowy), a ciśnienie znacznie mi podskoczyło.

Ja się nie martwię, bo ustalone zasady, demokratyczny wybór na Forum oraz zespół Listy Trójki to wystarczający filtr.
Może się narażę, wolę się otwierać na tzw. nowinki (np. propozycja legendarnego O.S.T.R.) niż proponować trzeci
(!!!) utwór Muńka (bardzo, bardzo lubię T.Love i cenię Muńka). Zdrowy rozsądek. Dawanie szansy... choć prawdopodobieństwo
jak w lotku.

Przykład Halamy pokazuje, że na Liście może być nawet piosenka (nie za duże słowo?) kabaretowa.

Lubię blues, bardzo lubię SJ, bardzo lubię rock,
ale chyba LP3 ma drzwi otwarte, choć ściany
nie są z gumy i nie wyobrażam sobie Feela na Liście :D .

Kij w mrowisko :?:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

kolejne podsumowanie:
1. dzięki za kolorowanie. :-)
2. wszystkie utwory spełniają wymogi czasowe.
3. brakuje na chomiku: Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
4. Big Brutal Swings - Titus' Tommy Gunn nie spełnia wymogów jakości i został usunięty. proszę wstawić plik o odpowiedniej jakości. znalezienie go w sieci nie jest problemem.
Awatar użytkownika
abd3mz

kajman pisze:No i właśnie odkryłem, że z tą zabawą wiąże się jedna wkurzająca czynność, bo trzyba skopiować pliki, przerzucić gdzie indziej, a potem w każdym wyciąć to przed myślnikiem, wkleić po myślniku, wyciąć to po myślniku i wkleić przed myślnikiem (ewentualnie napisać wszystko jeszcze raz na odwrót, co jest jeszcze bardziej wkurzające) i dopiero wtedy można się brać do chomikowania. Czy nie można tego robić w normalnej kolejności?
a jaka to jest normalna kolejność?
format musi być ujednoliconym z tym w jakim przedstawiamy propozycję, bo misie tak łatwiej sprawdza. raz na dwa tygodnie chyba da się wytrzymać?
kajman pisze:Mi wyszło, że zwolennicy jawnego głosowania wygrywają 7:5.
to sprawdź obliczenia. :P
Artur pisze:Widzę że zrobiła nam się tutaj druga Nasza Lista raczej bez korzyści dla tej pierwszej :( , chociaż na początku pomysł mi się podobał to teraz robię się coraz bardziej sceptyczny.
jak dla mnie to właśnie mniej więcej o to chodzi, żeby taką Naszą Listę zanieść do Trójki i może coś z tego trafi do zestawu. :)
adamwadameria pisze:nie wyobrażam sobie Feela na Liście :D .
był. :P
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

abd3mz pisze:
tadzio3 pisze:z płyty "How to Dismantle an Atomic Bomb" U2 wydanej w listopadzie 2004 singiel "Original of the Species" wydany rok później pod koniec listopada 2005 roku.
to nie jest singiel w klasycznym rozumieniu tego słowa, a jeśli to chyba czwarty z płyty.
Jak to nie jest klasycznym singlem? jak najbardziej jest. Obrazek
I jest to piąty singiel z płyty.
abd3mz pisze:skoro Trójka grała 2,3 czy nawet 4 utwory z płyty to moim zdaniem nie ma sensu przypominać że wyszedł kolejny singiel. są też inni artyści.
Właśnie są inni artyści pomijani przez Trójkę, którzy wydają sporo singli, a żaden nie znalazł się na LP3. Taki Akurat wydaje zwykle ok 4 singli i czasem jak dobrze pójdzie to jeden trafia do zestawu, albo w ogóle.
abd3mz pisze:zaproponuj lepsze rozwiązanie, poddaj pod dyskusję, a jeśli będzie ogólna zgoda to się go zmieni.
Generalnie moim zdaniem single powinniśmy traktować inaczej. Jeżeli chodzi o zwykłe piosenki z płyty to ten wyznacznik zostaje, a co do konkretnych singli powinien być inny wyznacznik np do 3 miesięcy od wydania singla można go zgłaszać niezależnie od tego, kiedy wydana była płyta, a z pewnością nie będzie to duża rozbieżność.
Awatar użytkownika
Artur

adamwadameria pisze:Jeśli to było do mnie - to mój ruch był przemyślany.
to nie było kierowane personalnie do kogokolwiek
Awatar użytkownika
Artur

abd3mz pisze:
Artur pisze:Widzę że zrobiła nam się tutaj druga Nasza Lista raczej bez korzyści dla tej pierwszej :( , chociaż na początku pomysł mi się podobał to teraz robię się coraz bardziej sceptyczny.
jak dla mnie to właśnie mniej więcej o to chodzi, żeby taką Naszą Listę zanieść do Trójki i może coś z tego trafi do zestawu.
pójdę dalej, moim zdaniem pierwsza czwórka powinna pójść z automatu do trójki, ale najpierw niech skończy się jedno a później zanieśmy wyniki.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

tadzio3 pisze:Generalnie moim zdaniem single powinniśmy traktować inaczej. Jeżeli chodzi o zwykłe piosenki z płyty to ten wyznacznik zostaje, a co do konkretnych singli powinien być inny wyznacznik np do 3 miesięcy od wydania singla można go zgłaszać niezależnie od tego, kiedy wydana była płyta, a z pewnością nie będzie to duża rozbieżność.
I tu bym się zgodził, modyfikując regulamin mniej więcej tak:
2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt lub singli wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

I tu bym przyklasnął :)

I tak gwoli formalności - można by rozpocząć nowy wątek "Nasi kandydaci do zestawu" jako nowy rozdział w propozycjach już taki bardziej usystematyzowany, a po za tym dobrze by było gdyby regulamin był zarazem pierwszym postem w temacie by można było łatwo go znaleźć. Ten wątek jest przestarzały i naszpikowany różnymi temacikami, które w tej chwili nie mają już znaczenia. Ten temat bym zamknął, a przeniósł bym posty od tego, w którym Kuba napisał o nowej możliwości proponowania naszych kandydatów.
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 10:44 am przez tadzio3, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

tadzio3 pisze: Ten temat bym zamknął, a przeniósł bym posty od tego, w którym Kuba napisał o nowej możliwości proponowania naszych kandydatów.
A ja bym ten zamknął, ale nie łaczył tego z promocją utworów na LPP3. Po prostu zrobiłbym "Nasi kandydaci do zestawu 2", jako znak "odświeżenia" formuły. Aczkolwiek - z tym się jeszcze bym wstrzymał do czasu aż zobaczymy, czy faktycznie nastąpi to odświeżenie, czy po staremu będzie to działać.

A jeszcze - nie zauważyłem tego wymogu czasowego. Jest takowy?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze:
tadzio3 pisze: Ten temat bym zamknął, a przeniósł bym posty od tego, w którym Kuba napisał o nowej możliwości proponowania naszych kandydatów.
A ja bym ten zamknął, ale nie łaczył tego z promocją utworów na LPP3. Po prostu zrobiłbym "Nasi kandydaci do zestawu 2", jako znak "odświeżenia" formuły.
Właśnie o takie coś mi chodziło.
Miszon pisze:A jeszcze - nie zauważyłem tego wymogu czasowego. Jest takowy?
Chyba nie ma - myślę że w granicach rozsądku :)

No to przy okazji jeszcze moje propozycje:
Siedem gór - Piotr Woźniak
So Far From The Clyde - Mark Knopfler

Piosenki wrzucę wieczorem
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 12:10 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Popieram Piotrka! Miałem to samo zaproponować, tu już się zrobił mały bałagan ;]

Można jeszcze zgłaszać propozycje :>

Edit. Tutaj była propozycja, ale zostaje wycofana.
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 11:26 am przez mateusz15, łącznie zmieniany 1 raz.
ku3a

Post autor: ku3a »

Robinson pisze:I tu bym się zgodził, modyfikując regulamin mniej więcej tak:
2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt lub singli wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]
jakoś inaczej trzeba by to sformułować, bo w takiej sytuacji możliwe byłoby zgłoszenie utworu który na płycie wyszedł 23 miesiące temu, po czym po roku ukazał się na singlu.
Awatar użytkownika
abd3mz

tadzio3 pisze:Jak to nie jest klasycznym singlem?
nie ma to żadnego znaczenia dla tej dyskusji, więc nie będę na ten temat pisał.
Miszon pisze:A jeszcze - nie zauważyłem tego wymogu czasowego. Jest takowy?
2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]
tadzio3 pisze:No to przy okazji jeszcze moje propozycje:
SIEDEM GÓR - Piotr Woźniak
SO FAR FROM THE CLYDE - Mark Knopfler
poproszę w odpowiednim formacie.
mateusz15 pisze:Można jeszcze zgłaszać propozycje :>
tak jakby... :roll:
mateusz15 pisze:Oedipus - Tres Las
poproszę link do daty wydania albumu, bo nie mogę znaleźć artysty 'Tres Las'.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

abd3mz pisze:
mateusz15 pisze:Można jeszcze zgłaszać propozycje :>
tak jakby... :roll:
nie byłem pewien po prostu.
mateusz15 pisze:Oedipus - Tres Las
poproszę link do daty wydania albumu, bo nie mogę znaleźć artysty 'Tres Las'.[/quote]
Napisałem zły format - wykonawca to Oedipus. Albumu jeszcze nie maja. Ale niestety muszę wycofać swą propozycję, bo nic o tym artyście nie znalazłem, przepraszam za zamieszanie.

EDIT. Ten zespół jednak coś wydał, dopiero się dowiaduję. Jak ogarnę wszystkie formalności to zgłosze ponownie ;]
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 11:56 am przez mateusz15, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]
A to sorki, czasowy zrozumiałem jako długość trwania utworu. :oops: BO ten to wiem.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

A mi się reaktywacja wątku (pomysłu) podoba. A jeszcze bardziej cieszyć będą efekty naszych starań i być może choć raz na jakiś czas od nas , jakiś utwór załapie się do zestawu . Ja w tym tygodniu z wrzuceniem propozycji się wstrzymam , a niektóre zgłoszone wydają się być nieporozumieniem .
ku3a pisze:album dopiero co wyszedł, jeden singiel był na Liście, drugi jest teraz. być może zaraz wyjdzie następny. nawet jeśli ktoś by na to w propozycjach zagłosował i zanieślibyśmy to do Trójki, to nie ma żadnych szans na wrzucenie tego do zestawu. nie lepiej jakiś wynalazek zaproponować którego w Trójce mogą nie znać?
Amen.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

abd3mz pisze:nie ma to żadnego znaczenia dla tej dyskusji, więc nie będę na ten temat pisał.
Sam zacząłeś o tym pisać, ale już nie ważne
abd3mz pisze:poproszę w odpowiednim formacie.
Poprawione
ku3a pisze:jakoś inaczej trzeba by to sformułować, bo w takiej sytuacji możliwe byłoby zgłoszenie utworu który na płycie wyszedł 23 miesiące temu, po czym po roku ukazał się na singlu.
Dlatego też proponowałem w kwestii singli ograniczenie do mniej więcej 3 miesięcy, może do pół roku. A w sytuacji, o której piszesz należało by zachować zdrowy rozsądek i rozumieć, że to była by spora przesada.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Artur pisze:pójdę dalej, moim zdaniem pierwsza czwórka powinna pójść z automatu do trójki, ale najpierw niech skończy się jedno a później zanieśmy wyniki.
No właśnie, powoli, powoli. Akurat w pierwszej czwórce jest utwór The XX, ale niesinglowy "Infinity", natomiast singlowy "Crystalised" już został zgłoszony. Swoją drogą to tylko pokazuje jaki niewykorzystany w trójce potencjał ma ta formacja, także może przyjdzie czas na obie propozycje :)
tadzio3 pisze:Dlatego też proponowałem w kwestii singli ograniczenie do mniej więcej 3 miesięcy, może do pół roku.
Myślę że to by było najlepsze rozwiązanie, choć bardziej skłaniałbym się do pół roku jednak (ze względu na np. nagłe odkrycie jakiegoś wykonawcy który powiedzmy przed 4 m-cami wydał świetny pierwszy singiel/epkę).
tadzio3 pisze:należało by zachować zdrowy rozsądek
Tego zawsze i wszędzie nigdy dość :)

I na koniec - jednak bardziej skłaniam się ku głosowaniu tajnemu, tylko co do sposobu głosowania - mam nadzieję że jeżeli będzie mniej niż 10 zgłoszonych utworów, to jednak nie trzeba będzie głosować na 5 i zanosić 8 [sic!], tylko np. poczekać kolejne 2 tygodnie...
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Neo01 pisze:tylko co do sposobu głosowania - mam nadzieję że jeżeli będzie mniej niż 10 zgłoszonych utworów, to jednak nie trzeba będzie głosować na 5 i zanosić 8 [sic!], tylko np. poczekać kolejne 2 tygodnie...
No ja przyznam jestem zaskoczony "intensywnością" tej zabawy. Nie ma ani chwili wytchnienia - tydzień na zgłaszanie utworów + tydzień na głosowanie głosowanie i tak w kółko. Obyśmy tą intensywnością nie naprzykrzali się za bardzo, bo będą mieć nas dość w Trójce. Zgłaszanie utworów raz na miesiąc byłoby mniej natarczywe. No cóż, Owczarek sam się "wkopał" propozycją dwutygodniową. :mrgreen:
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Już miałam zgłaszać swoje propozycje ale widzę, że tu trochę techniki potrzeba :wink:
W regulaminie nie ma nic o tym czy piosenki, które mamy wrzucać mają pochodzić z oryginalnych płyt czy mogą być ściągnięte z sieci ... A więc pytam teraz, bo dla mnie ( i dla moich płyt :wink: ) bezpieczniej byłoby ściągnąć skądś piosenki które chcę zgłosić, choć praktycznie tego nie robię ...
Trochę mi głupio o to pytać, bo widzę że tu sami znawcy i pewnie wyjdę na technicznego matołka :wink: ale bardzo bym chciała, żeby w zestawie do głosowania znalazły się
Still Waters - Steve Hackett
Scumbag Blues - Them Crooked Vultures
bo te utwory spełniają regulaminowe warunki, a nie mam pojęcia skąd mogę ściągnąć Hacketta, bo nawet płyty jeszcze nie mam :( Gdyby ktoś mógł mi poradzić ... Jeśli nie to wstawię zamiennie za niego
Cleaning My Gun - Mark Knopfler - bo to i TCV mam skąd ściągnąć :wink:
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 7:50 pm przez lady, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
abd3mz

1. dane w innym formacie
2. tak z ciekawości - zauważyłaś, że dublujesz TCV i Knopflera?
ODPOWIEDZ