Jestem za !kajman pisze:Czy nie można tego robić w normalnej kolejności?
Nasi kandydaci do zestawu
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Re: Nasi kandydaci do zestawu
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
A Song For A Son - The Smashing Pumpkins
Jakość 192-kbps - piosenka jest dostępna tylko z oficjalnej strony zespołu
A Song For A Son - The Smashing Pumpkins (06:02)
[muzyka: Billy Corgan, słowa: Billy Corgan]
Rocket Science, 2010
Jakość 192-kbps - piosenka jest dostępna tylko z oficjalnej strony zespołu
A Song For A Son - The Smashing Pumpkins (06:02)
[muzyka: Billy Corgan, słowa: Billy Corgan]
Rocket Science, 2010
Ostatnio zmieniony czw maja 13, 2010 4:37 pm przez stavanger, łącznie zmieniany 1 raz.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
A jednak dałem radę... 1 utwór i niech tak zostanie, póki co.
Nothing Else Matters - Audiofeels
Dobry kolor fontów?
Tu można obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=unBe16ZKL9I
Skoro mogła Ania Dąbrowska i Ewelina Flinta z jednej strony,
a Banana Boat z drugiej, to czemu nie Oni. Muzycy znani z...
I to "z" nie ma nic do rzeczy. Bez odcinania kuponów - wystarczy posłuchać.
Genialna aranżacja, ale na płycie są lepsze.
Ten utwór się singlował w X 2009, więc to w pewnym sensie wynalazek jest.
Nothing Else Matters - Audiofeels
Dobry kolor fontów?
Tu można obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=unBe16ZKL9I
Skoro mogła Ania Dąbrowska i Ewelina Flinta z jednej strony,
a Banana Boat z drugiej, to czemu nie Oni. Muzycy znani z...
I to "z" nie ma nic do rzeczy. Bez odcinania kuponów - wystarczy posłuchać.
Genialna aranżacja, ale na płycie są lepsze.
Ten utwór się singlował w X 2009, więc to w pewnym sensie wynalazek jest.
Widzę że zrobiła nam się tutaj druga Nasza Lista raczej bez korzyści dla tej pierwszej
, chociaż na początku pomysł mi się podobał to teraz robię się coraz bardziej sceptyczny.

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Warto się nad tym zastanowić. Artur, Twój sceptycyzm można "przekuć" na to, aby LP3 była coraz lepsza.
Jeśli to było do mnie - to mój ruch był przemyślany.
Co to znaczy "muzyka ze znakiem jakości"? Co to znaczy "Trójkowa muzyka"?
Chyba trzeba się kierować wyobraźnią: Czy np. potencjalnie w porannej czy popołudniowej audycji
dany utwor mógłby być nadawany? I to jest jedno z kryteriów.
Mógłbym przytoczyć przykład zespołu, który pojawił się na LP3 (umieszczenie w zestawie to już był zawrót
głowy), a ciśnienie znacznie mi podskoczyło.
Ja się nie martwię, bo ustalone zasady, demokratyczny wybór na Forum oraz zespół Listy Trójki to wystarczający filtr.
Może się narażę, wolę się otwierać na tzw. nowinki (np. propozycja legendarnego O.S.T.R.) niż proponować trzeci
(!!!) utwór Muńka (bardzo, bardzo lubię T.Love i cenię Muńka). Zdrowy rozsądek. Dawanie szansy... choć prawdopodobieństwo
jak w lotku.
Przykład Halamy pokazuje, że na Liście może być nawet piosenka (nie za duże słowo?) kabaretowa.
Lubię blues, bardzo lubię SJ, bardzo lubię rock,
ale chyba LP3 ma drzwi otwarte, choć ściany
nie są z gumy i nie wyobrażam sobie Feela na Liście
.
Kij w mrowisko
Jeśli to było do mnie - to mój ruch był przemyślany.
Co to znaczy "muzyka ze znakiem jakości"? Co to znaczy "Trójkowa muzyka"?
Chyba trzeba się kierować wyobraźnią: Czy np. potencjalnie w porannej czy popołudniowej audycji
dany utwor mógłby być nadawany? I to jest jedno z kryteriów.
Mógłbym przytoczyć przykład zespołu, który pojawił się na LP3 (umieszczenie w zestawie to już był zawrót
głowy), a ciśnienie znacznie mi podskoczyło.
Ja się nie martwię, bo ustalone zasady, demokratyczny wybór na Forum oraz zespół Listy Trójki to wystarczający filtr.
Może się narażę, wolę się otwierać na tzw. nowinki (np. propozycja legendarnego O.S.T.R.) niż proponować trzeci
(!!!) utwór Muńka (bardzo, bardzo lubię T.Love i cenię Muńka). Zdrowy rozsądek. Dawanie szansy... choć prawdopodobieństwo
jak w lotku.
Przykład Halamy pokazuje, że na Liście może być nawet piosenka (nie za duże słowo?) kabaretowa.
Lubię blues, bardzo lubię SJ, bardzo lubię rock,
ale chyba LP3 ma drzwi otwarte, choć ściany
nie są z gumy i nie wyobrażam sobie Feela na Liście

Kij w mrowisko

kolejne podsumowanie:
1. dzięki za kolorowanie.
2. wszystkie utwory spełniają wymogi czasowe.
3. brakuje na chomiku: Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
4. Big Brutal Swings - Titus' Tommy Gunn nie spełnia wymogów jakości i został usunięty. proszę wstawić plik o odpowiedniej jakości. znalezienie go w sieci nie jest problemem.
1. dzięki za kolorowanie.

2. wszystkie utwory spełniają wymogi czasowe.
3. brakuje na chomiku: Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
4. Big Brutal Swings - Titus' Tommy Gunn nie spełnia wymogów jakości i został usunięty. proszę wstawić plik o odpowiedniej jakości. znalezienie go w sieci nie jest problemem.
a jaka to jest normalna kolejność?kajman pisze:No i właśnie odkryłem, że z tą zabawą wiąże się jedna wkurzająca czynność, bo trzyba skopiować pliki, przerzucić gdzie indziej, a potem w każdym wyciąć to przed myślnikiem, wkleić po myślniku, wyciąć to po myślniku i wkleić przed myślnikiem (ewentualnie napisać wszystko jeszcze raz na odwrót, co jest jeszcze bardziej wkurzające) i dopiero wtedy można się brać do chomikowania. Czy nie można tego robić w normalnej kolejności?
format musi być ujednoliconym z tym w jakim przedstawiamy propozycję, bo misie tak łatwiej sprawdza. raz na dwa tygodnie chyba da się wytrzymać?
to sprawdź obliczenia.kajman pisze:Mi wyszło, że zwolennicy jawnego głosowania wygrywają 7:5.

jak dla mnie to właśnie mniej więcej o to chodzi, żeby taką Naszą Listę zanieść do Trójki i może coś z tego trafi do zestawu.Artur pisze:Widzę że zrobiła nam się tutaj druga Nasza Lista raczej bez korzyści dla tej pierwszej, chociaż na początku pomysł mi się podobał to teraz robię się coraz bardziej sceptyczny.

był.adamwadameria pisze:nie wyobrażam sobie Feela na Liście.

- tadzio3
- Kontakt:
Jak to nie jest klasycznym singlem? jak najbardziej jest.abd3mz pisze:to nie jest singiel w klasycznym rozumieniu tego słowa, a jeśli to chyba czwarty z płyty.tadzio3 pisze:z płyty "How to Dismantle an Atomic Bomb" U2 wydanej w listopadzie 2004 singiel "Original of the Species" wydany rok później pod koniec listopada 2005 roku.

I jest to piąty singiel z płyty.
Właśnie są inni artyści pomijani przez Trójkę, którzy wydają sporo singli, a żaden nie znalazł się na LP3. Taki Akurat wydaje zwykle ok 4 singli i czasem jak dobrze pójdzie to jeden trafia do zestawu, albo w ogóle.abd3mz pisze:skoro Trójka grała 2,3 czy nawet 4 utwory z płyty to moim zdaniem nie ma sensu przypominać że wyszedł kolejny singiel. są też inni artyści.
Generalnie moim zdaniem single powinniśmy traktować inaczej. Jeżeli chodzi o zwykłe piosenki z płyty to ten wyznacznik zostaje, a co do konkretnych singli powinien być inny wyznacznik np do 3 miesięcy od wydania singla można go zgłaszać niezależnie od tego, kiedy wydana była płyta, a z pewnością nie będzie to duża rozbieżność.abd3mz pisze:zaproponuj lepsze rozwiązanie, poddaj pod dyskusję, a jeśli będzie ogólna zgoda to się go zmieni.
to nie było kierowane personalnie do kogokolwiekadamwadameria pisze:Jeśli to było do mnie - to mój ruch był przemyślany.
pójdę dalej, moim zdaniem pierwsza czwórka powinna pójść z automatu do trójki, ale najpierw niech skończy się jedno a później zanieśmy wyniki.abd3mz pisze:jak dla mnie to właśnie mniej więcej o to chodzi, żeby taką Naszą Listę zanieść do Trójki i może coś z tego trafi do zestawu.Artur pisze:Widzę że zrobiła nam się tutaj druga Nasza Lista raczej bez korzyści dla tej pierwszej, chociaż na początku pomysł mi się podobał to teraz robię się coraz bardziej sceptyczny.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
I tu bym się zgodził, modyfikując regulamin mniej więcej tak:tadzio3 pisze:Generalnie moim zdaniem single powinniśmy traktować inaczej. Jeżeli chodzi o zwykłe piosenki z płyty to ten wyznacznik zostaje, a co do konkretnych singli powinien być inny wyznacznik np do 3 miesięcy od wydania singla można go zgłaszać niezależnie od tego, kiedy wydana była płyta, a z pewnością nie będzie to duża rozbieżność.
2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt lub singli wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]
- tadzio3
- Kontakt:
I tu bym przyklasnął
I tak gwoli formalności - można by rozpocząć nowy wątek "Nasi kandydaci do zestawu" jako nowy rozdział w propozycjach już taki bardziej usystematyzowany, a po za tym dobrze by było gdyby regulamin był zarazem pierwszym postem w temacie by można było łatwo go znaleźć. Ten wątek jest przestarzały i naszpikowany różnymi temacikami, które w tej chwili nie mają już znaczenia. Ten temat bym zamknął, a przeniósł bym posty od tego, w którym Kuba napisał o nowej możliwości proponowania naszych kandydatów.

I tak gwoli formalności - można by rozpocząć nowy wątek "Nasi kandydaci do zestawu" jako nowy rozdział w propozycjach już taki bardziej usystematyzowany, a po za tym dobrze by było gdyby regulamin był zarazem pierwszym postem w temacie by można było łatwo go znaleźć. Ten wątek jest przestarzały i naszpikowany różnymi temacikami, które w tej chwili nie mają już znaczenia. Ten temat bym zamknął, a przeniósł bym posty od tego, w którym Kuba napisał o nowej możliwości proponowania naszych kandydatów.
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 10:44 am przez tadzio3, łącznie zmieniany 2 razy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A ja bym ten zamknął, ale nie łaczył tego z promocją utworów na LPP3. Po prostu zrobiłbym "Nasi kandydaci do zestawu 2", jako znak "odświeżenia" formuły. Aczkolwiek - z tym się jeszcze bym wstrzymał do czasu aż zobaczymy, czy faktycznie nastąpi to odświeżenie, czy po staremu będzie to działać.tadzio3 pisze: Ten temat bym zamknął, a przeniósł bym posty od tego, w którym Kuba napisał o nowej możliwości proponowania naszych kandydatów.
A jeszcze - nie zauważyłem tego wymogu czasowego. Jest takowy?
- tadzio3
- Kontakt:
Właśnie o takie coś mi chodziło.Miszon pisze:A ja bym ten zamknął, ale nie łaczył tego z promocją utworów na LPP3. Po prostu zrobiłbym "Nasi kandydaci do zestawu 2", jako znak "odświeżenia" formuły.tadzio3 pisze: Ten temat bym zamknął, a przeniósł bym posty od tego, w którym Kuba napisał o nowej możliwości proponowania naszych kandydatów.
Chyba nie ma - myślę że w granicach rozsądkuMiszon pisze:A jeszcze - nie zauważyłem tego wymogu czasowego. Jest takowy?

No to przy okazji jeszcze moje propozycje:
Siedem gór - Piotr Woźniak
So Far From The Clyde - Mark Knopfler
Piosenki wrzucę wieczorem
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 12:10 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Popieram Piotrka! Miałem to samo zaproponować, tu już się zrobił mały bałagan ;]
Można jeszcze zgłaszać propozycje :>
Edit. Tutaj była propozycja, ale zostaje wycofana.
Można jeszcze zgłaszać propozycje :>
Edit. Tutaj była propozycja, ale zostaje wycofana.
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 11:26 am przez mateusz15, łącznie zmieniany 1 raz.
jakoś inaczej trzeba by to sformułować, bo w takiej sytuacji możliwe byłoby zgłoszenie utworu który na płycie wyszedł 23 miesiące temu, po czym po roku ukazał się na singlu.Robinson pisze:I tu bym się zgodził, modyfikując regulamin mniej więcej tak:2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt lub singli wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]
nie ma to żadnego znaczenia dla tej dyskusji, więc nie będę na ten temat pisał.tadzio3 pisze:Jak to nie jest klasycznym singlem?
2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]Miszon pisze:A jeszcze - nie zauważyłem tego wymogu czasowego. Jest takowy?
poproszę w odpowiednim formacie.tadzio3 pisze:No to przy okazji jeszcze moje propozycje:
SIEDEM GÓR - Piotr Woźniak
SO FAR FROM THE CLYDE - Mark Knopfler
tak jakby...mateusz15 pisze:Można jeszcze zgłaszać propozycje :>

poproszę link do daty wydania albumu, bo nie mogę znaleźć artysty 'Tres Las'.mateusz15 pisze:Oedipus - Tres Las
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
nie byłem pewien po prostu.abd3mz pisze:tak jakby...mateusz15 pisze:Można jeszcze zgłaszać propozycje :>
poproszę link do daty wydania albumu, bo nie mogę znaleźć artysty 'Tres Las'.[/quote]mateusz15 pisze:Oedipus - Tres Las
Napisałem zły format - wykonawca to Oedipus. Albumu jeszcze nie maja. Ale niestety muszę wycofać swą propozycję, bo nic o tym artyście nie znalazłem, przepraszam za zamieszanie.
EDIT. Ten zespół jednak coś wydał, dopiero się dowiaduję. Jak ogarnę wszystkie formalności to zgłosze ponownie ;]
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 11:56 am przez mateusz15, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A to sorki, czasowy zrozumiałem jako długość trwania utworu.2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]

A mi się reaktywacja wątku (pomysłu) podoba. A jeszcze bardziej cieszyć będą efekty naszych starań i być może choć raz na jakiś czas od nas , jakiś utwór załapie się do zestawu . Ja w tym tygodniu z wrzuceniem propozycji się wstrzymam , a niektóre zgłoszone wydają się być nieporozumieniem .
Amen.ku3a pisze:album dopiero co wyszedł, jeden singiel był na Liście, drugi jest teraz. być może zaraz wyjdzie następny. nawet jeśli ktoś by na to w propozycjach zagłosował i zanieślibyśmy to do Trójki, to nie ma żadnych szans na wrzucenie tego do zestawu. nie lepiej jakiś wynalazek zaproponować którego w Trójce mogą nie znać?
- tadzio3
- Kontakt:
Sam zacząłeś o tym pisać, ale już nie ważneabd3mz pisze:nie ma to żadnego znaczenia dla tej dyskusji, więc nie będę na ten temat pisał.
Poprawioneabd3mz pisze:poproszę w odpowiednim formacie.
Dlatego też proponowałem w kwestii singli ograniczenie do mniej więcej 3 miesięcy, może do pół roku. A w sytuacji, o której piszesz należało by zachować zdrowy rozsądek i rozumieć, że to była by spora przesada.ku3a pisze:jakoś inaczej trzeba by to sformułować, bo w takiej sytuacji możliwe byłoby zgłoszenie utworu który na płycie wyszedł 23 miesiące temu, po czym po roku ukazał się na singlu.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
No właśnie, powoli, powoli. Akurat w pierwszej czwórce jest utwór The XX, ale niesinglowy "Infinity", natomiast singlowy "Crystalised" już został zgłoszony. Swoją drogą to tylko pokazuje jaki niewykorzystany w trójce potencjał ma ta formacja, także może przyjdzie czas na obie propozycjeArtur pisze:pójdę dalej, moim zdaniem pierwsza czwórka powinna pójść z automatu do trójki, ale najpierw niech skończy się jedno a później zanieśmy wyniki.

Myślę że to by było najlepsze rozwiązanie, choć bardziej skłaniałbym się do pół roku jednak (ze względu na np. nagłe odkrycie jakiegoś wykonawcy który powiedzmy przed 4 m-cami wydał świetny pierwszy singiel/epkę).tadzio3 pisze:Dlatego też proponowałem w kwestii singli ograniczenie do mniej więcej 3 miesięcy, może do pół roku.
Tego zawsze i wszędzie nigdy dośćtadzio3 pisze:należało by zachować zdrowy rozsądek

I na koniec - jednak bardziej skłaniam się ku głosowaniu tajnemu, tylko co do sposobu głosowania - mam nadzieję że jeżeli będzie mniej niż 10 zgłoszonych utworów, to jednak nie trzeba będzie głosować na 5 i zanosić 8 [sic!], tylko np. poczekać kolejne 2 tygodnie...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
No ja przyznam jestem zaskoczony "intensywnością" tej zabawy. Nie ma ani chwili wytchnienia - tydzień na zgłaszanie utworów + tydzień na głosowanie głosowanie i tak w kółko. Obyśmy tą intensywnością nie naprzykrzali się za bardzo, bo będą mieć nas dość w Trójce. Zgłaszanie utworów raz na miesiąc byłoby mniej natarczywe. No cóż, Owczarek sam się "wkopał" propozycją dwutygodniową.Neo01 pisze:tylko co do sposobu głosowania - mam nadzieję że jeżeli będzie mniej niż 10 zgłoszonych utworów, to jednak nie trzeba będzie głosować na 5 i zanosić 8 [sic!], tylko np. poczekać kolejne 2 tygodnie...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Już miałam zgłaszać swoje propozycje ale widzę, że tu trochę techniki potrzeba
W regulaminie nie ma nic o tym czy piosenki, które mamy wrzucać mają pochodzić z oryginalnych płyt czy mogą być ściągnięte z sieci ... A więc pytam teraz, bo dla mnie ( i dla moich płyt
) bezpieczniej byłoby ściągnąć skądś piosenki które chcę zgłosić, choć praktycznie tego nie robię ...
Trochę mi głupio o to pytać, bo widzę że tu sami znawcy i pewnie wyjdę na technicznego matołka
ale bardzo bym chciała, żeby w zestawie do głosowania znalazły się
Still Waters - Steve Hackett
Scumbag Blues - Them Crooked Vultures
bo te utwory spełniają regulaminowe warunki, a nie mam pojęcia skąd mogę ściągnąć Hacketta, bo nawet płyty jeszcze nie mam
Gdyby ktoś mógł mi poradzić ... Jeśli nie to wstawię zamiennie za niego
Cleaning My Gun - Mark Knopfler - bo to i TCV mam skąd ściągnąć

W regulaminie nie ma nic o tym czy piosenki, które mamy wrzucać mają pochodzić z oryginalnych płyt czy mogą być ściągnięte z sieci ... A więc pytam teraz, bo dla mnie ( i dla moich płyt

Trochę mi głupio o to pytać, bo widzę że tu sami znawcy i pewnie wyjdę na technicznego matołka

Still Waters - Steve Hackett
Scumbag Blues - Them Crooked Vultures
bo te utwory spełniają regulaminowe warunki, a nie mam pojęcia skąd mogę ściągnąć Hacketta, bo nawet płyty jeszcze nie mam

Cleaning My Gun - Mark Knopfler - bo to i TCV mam skąd ściągnąć

Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 7:50 pm przez lady, łącznie zmieniany 2 razy.
1. dane w innym formacie
2. tak z ciekawości - zauważyłaś, że dublujesz TCV i Knopflera?
2. tak z ciekawości - zauważyłaś, że dublujesz TCV i Knopflera?