XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zacząć
XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zacząć
Już luty trwa od kilku dni, a tematu zlotowego nie ma. A czasu nie zostało wcale tak wiele. Myślę, że warto byłoby zorganizować w kwietniu w okolicach 30 rocznicy listy, a jeżeli nie to pewnie w maju.
Z jednej strony wiadomo, że część osób może nie wiedzieć jeszcze, kiedy będzie mogła załatwić sobie wolny czas na zlot, ale z drugiej strony może właśnie niektórym będzie łatwiej teraz sobie go wykombinować, a osoby w młodszym wieku miałyby więcej czasu, żeby urobić dysponentów pozwoleń.
I jest jedna sprawa, która ma wielkie znaczenie. Jest nim odpowiednie miejsce na nocleg. Kilka razy zdarzyło się już, że te najlepsze miejsca zostały już wcześniej zajęte, a my trafialiśmy na mniej dogodne. A to trzeba było zachować ciszę, a to ciężko było się zmieścić w pomieszczeniu (a bywało i to i to). Czym wcześniej się zdecydujemy na termin i obliczymy w przybliżeniu ilość osób, tym większe szanse na zdobycie sensownego noclegu będziemy mieli.
Z jednej strony wiadomo, że część osób może nie wiedzieć jeszcze, kiedy będzie mogła załatwić sobie wolny czas na zlot, ale z drugiej strony może właśnie niektórym będzie łatwiej teraz sobie go wykombinować, a osoby w młodszym wieku miałyby więcej czasu, żeby urobić dysponentów pozwoleń.
I jest jedna sprawa, która ma wielkie znaczenie. Jest nim odpowiednie miejsce na nocleg. Kilka razy zdarzyło się już, że te najlepsze miejsca zostały już wcześniej zajęte, a my trafialiśmy na mniej dogodne. A to trzeba było zachować ciszę, a to ciężko było się zmieścić w pomieszczeniu (a bywało i to i to). Czym wcześniej się zdecydujemy na termin i obliczymy w przybliżeniu ilość osób, tym większe szanse na zdobycie sensownego noclegu będziemy mieli.
Ostatnio zmieniony sob mar 10, 2012 5:43 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: XII zlot już wkrótce - rozmowy czas zacząć
Patrzę na godzinę kajmanowego postu i widzę, że dokładnie o tej porze myślałem o zlocie, że w zasadzie to już dosyć późno i czas o nim myśleć
Najbardziej optymalnie w moim przypadku to 26 maja lub 2 albo 9 czerwca, ale zdaję sobie sprawę, że to już dosyć późno i niekoniecznie jest to dobry czas.

no i tym razem może być z tym u mnie różnie...kajman pisze:a osoby w młodszym wieku miałyby więcej czasu, żeby urobić dysponentów pozwoleń.

Najbardziej optymalnie w moim przypadku to 26 maja lub 2 albo 9 czerwca, ale zdaję sobie sprawę, że to już dosyć późno i niekoniecznie jest to dobry czas.
Ostatnio zmieniony czw maja 03, 2012 1:07 pm przez TomaszBr, łącznie zmieniany 1 raz.
- nemo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham
to ja poproszę o dopisanie do listy 

Wstępnie deklaruję, że chętnie znowu Was zobaczę i że hostel z ostatniego zlotu podobał mi się niemal tak bardzo jak Śródborowianka (choć nie byłem jego użytkownikiem 24h na dobę, więc może mam niekompletny obraz).
o tym samym myślałam już jakiś czas temu. A co do terminu - uważam że kwiecień będzie najlepszy.kajman pisze:czasu nie zostało wcale tak wiele. Myślę, że warto byłoby zorganizować w kwietniu w okolicach 30 rocznicy listy
co do zlotowania - my oczywiście się piszemy

Gdyby nie to, że trzeba było zachowywać ciszę to też byłbym bardzo zadowolony. Ale kilka innych miejsc też mi się bardzo podobało.LLucky pisze:Wstępnie deklaruję, że chętnie znowu Was zobaczę i że hostel z ostatniego zlotu podobał mi się niemal tak bardzo jak Śródborowianka (choć nie byłem jego użytkownikiem 24h na dobę, więc może mam niekompletny obraz).
W Śródborowiance było OK. Fajnie też było w Raju.kajman pisze:Gdyby nie to, że trzeba było zachowywać ciszę to też byłbym bardzo zadowolony. Ale kilka innych miejsc też mi się bardzo podobało.
Miejsce z ostatniego zlotu - minus taki jak pisze kajman. W hostelu Pufa podobnie.
Sękocin Las trochę za daleko i kiepski dojazd (jednak zraziłam się wtedy do PKP

Było jeszcze jedno miejsce, gdzie dostaliśmy ryż na kolacje (to jest moje pierwsze skojarzenie

Mam nadzieję, że organizatorzy nie pogniewają się za moją krytykę miejsc zlotowych.
kajman pisze:Myślę, że warto byłoby zorganizować w kwietniu w okolicach 30 rocznicy listy
Niestety, problem zbieżności rocznicy listy z egzaminem gimnazjalnym może się powtarzać co roku, tym razem będzie jednak wyjątkowo dotkliwy - z jednej strony okrągła rocznica aż się prosi, żeby ją uczcić, z drugiej liczba poszkodowanych w wyniku konfliktu może być w tym roku dość duża.TomaszBr pisze:na 90% terminy przed 5 lub nawet 12 maja nie będą mi pasować
Jeśli o mnie chodzi, też nie mogę się już doczekać następnego zlotu (w zasadzie ten stan trwa od momentu zakończenia poprzedniego

ja się oczywiście piszę. i do tego razy dwa 
z tym że termin- nie wcześniej niż ostatni weekend kwietnia (który notabenek łączy się z majówką!!! warto o tym pomyśleć).

z tym że termin- nie wcześniej niż ostatni weekend kwietnia (który notabenek łączy się z majówką!!! warto o tym pomyśleć).
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Jeśli w kwietniu to by było fajnie reaktywować Ku-Klux-Klan.
Maj odpada, mam wtedy wakacje i zero czasu.

Czy moje wąsy to wytrzymają?Kertoip pisze:ja się oczywiście piszę. i do tego razy dwa
Widzę, że zaczynają się pierwsze propozycje terminów (bardzo luźne, ale jednak). Myślę, że trzeba by poprosić ku3ę, żeby dowiedział się czy w Trojce nie mają jakiś przeciwwskazań w związku z ktorymś z tych terminow (szczególnie tych w okolicy rocznicy). To niniejszym w imieniu swoim i pewnie nie tylko: ku3a, proszę, zorientuj się, jak wygląda sytuacja.
krzysiek83 pisze:Jeśli w kwietniu to by było fajnie reaktywować Ku-Klux-Klan.

no właśnie tutaj może tkwić jedyny szkopuł, będziesz się musiał jakoś przygotować.kajman pisze:Czy moje wąsy to wytrzymają?
Tak, zorientuję się jak wygląda sprawa kwietniowych piątków w Trójce, choć nie sądzę, żeby teraz ktoś miał już zielone pojęcie w który piątek będą jakieś obchody, jeśli w ogóle będą, bo przecież dopiero co było 1500. Bo pamiętajmy, że wcześniej będą 50. urodziny Trójki.
Zadzwonię też do Śródborowianki i zorientuję się jak tam wyglądają terminy.
Zadzwonię też do Śródborowianki i zorientuję się jak tam wyglądają terminy.
Nie reaktywowuje się, bo cały czas istnieje tylko powróci na powierzchnię.Kertoip pisze:krzysiek83 pisze:Jeśli w kwietniu to by było fajnie reaktywować Ku-Klux-Klan.![]()
![]()
no właśnie tutaj może tkwić jedyny szkopuł, będziesz się musiał jakoś przygotować.kajman pisze:Czy moje wąsy to wytrzymają?

Raczej będę musiał się ukrywać.

Dzięki, ku3a!

Akurat ja o egzaminie gimnazjalnym nie pisałem - powody, dla których najprawdopodobniej terminy kwietniowe i wczesno-majowe będą trudne do zrealizowania są zupełnie inne. Tym bardziej, że egazminy trwają od 24 do 26 kwietnia, czyli od wtorku do czwartku. No i jestem na forum jedynym, poza kompanką Kertoipa, zdającymwwas pisze:kajman pisze:Myślę, że warto byłoby zorganizować w kwietniu w okolicach 30 rocznicy listyNiestety, problem zbieżności rocznicy listy z egzaminem gimnazjalnym może się powtarzać co roku, tym razem będzie jednak wyjątkowo dotkliwy - z jednej strony okrągła rocznica aż się prosi, żeby ją uczcić, z drugiej liczba poszkodowanych w wyniku konfliktu może być w tym roku dość duża.TomaszBr pisze:na 90% terminy przed 5 lub nawet 12 maja nie będą mi pasować

Ostatnio zmieniony czw maja 03, 2012 1:07 pm przez TomaszBr, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja się jeszcze będę musiał wywiedzieć, jakie terminy pasowałyby mi najbardziej, bom jeszcze nie rozpatrywał kwietnia/maja w tym kontekście. Ale wstępnie oczywiście się piszę.

Dokładnie! Też zwróciłbym na to uwagę.Kertoip pisze:ostatni weekend kwietnia (który notabenek łączy się z majówką!!! warto o tym pomyśleć).

Komu się łączy, temu łączy. U nas w szkole wolne jest w dniach 1-6 maja i pewnie nie tylko u mnie będzie taki układ. A część ludzi w ogóle nie będzie miała wolnego.Brian pisze:Dokładnie! Też zwróciłbym na to uwagę.Kertoip pisze:ostatni weekend kwietnia (który notabenek łączy się z majówką!!! warto o tym pomyśleć).
Ech, czyli trzy razy pudłoTomaszBr pisze: Akurat ja o egzaminie gimnazjalnym nie pisałem - powody, dla których najprawdopodobniej terminy kwietniowe i wczesno-majowe będą niemożliwe są zupełnie inne. Tym bardziej, że egazminy trwają od 24 do 26 kwietnia, czyli od wtorku do czwartku. No i jestem na forum jedynym, poza kompanką Kertoipa, zdającym

No niekoniecznie trzy razy. Stwierdzenie, że jest się na phorum jedynym zdającym jest dosyć odważne i nie wiadomo czy na pewno zgodne z prawdą.
Fakt, tego na 100% to nie mogę wiedzieć. Na pewno jednak z obecnych na poprzednim zlocie jestem jedynym, to nie ulega wątpliwościkajman pisze:No niekoniecznie trzy razy. Stwierdzenie, że jest się na phorum jedynym zdającym jest dosyć odważne i nie wiadomo czy na pewno zgodne z prawdą.

Ostatnio zmieniony czw maja 03, 2012 1:08 pm przez TomaszBr, łącznie zmieniany 1 raz.
No z nieaktywnych od jakiegoś czasu młodszy jest (chyba takim posługuje się nickiem) Matti, który jest w szóstej klasie i o mało co nie był na poprzednim zlocie.TomaszBr pisze:No i wychodzi, że ogólnie jestem najmłodszy... (chociaż chyba miniu jest młodszy, ale on już nieaktywny od jakiegoś czasu)
Właśnie się zastanawiałem, jak to w tym roku będzie. Ale znając naszą dyrektorkę, to będzie układ, że wtorek i czwartek wolne, reszta zajęta. Chyba, że będzie do odpracowania, ale to wtedy przez 2 miesiące byśmy w soboty przychodzili
Dyrektor szkoły ma do dyspozycji w roku kilka dni wolnych od nauki i może nimi dysponować. U nas to był to 31 X, 7 I, a będzie 2 V, 4 V i chyba 8 VI plus jakieś dni z okazji egzaminów (inne dla SP, inne dla Gim). Więc jeśli wasza dyrektorka nie jest perfidną złośnicą to pewnie coś złapiecie.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Ja już tyle razy byłem w Trójce i na liście, że chyba sobie daruje i posłucham obchodów przed radełkiem. W każdym bądź razie w każdą sobotę trza pracować więc noclegowanie znowu odpadnie.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
bobby - ale z soboty na niedzielę będziesz?
Nie pasuje mi ostatni weekend kwietnia (konwencja Audio Engineering Society w Budapeszcie, której nie mogę opuścić).
Wszystkie pozostałe są chyba w porządku.
Śródborowianka wiosną jest fenomenalna...
Wszystkie pozostałe są chyba w porządku.
Śródborowianka wiosną jest fenomenalna...
"Wy, co macie zaszczyt mieszkać w Peszcietsch pisze:konwencja Audio Engineering Society w Budapeszcie...
nigdy kota pod włos nie czeszcie!
Może brutalni ludzie
tak robią w pobliskiej Budzie
ale wy? Zreflektujcież się wreszcie!"